Superior Producer - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Leroy en Nina - WaarBenJij.nu Superior Producer - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Leroy en Nina - WaarBenJij.nu

Superior Producer

Door: Leroy

Blijf op de hoogte en volg Leroy en Nina

12 Oktober 2009 | Nederland, Amsterdam

Dag lieve vrienden,

Vorige keer heb ik jullie al iets verteld over het wrak de Superior Producer dat aan de Zuidkust van Curaçao ligt.

Mijn eerste duik op het wrak was meteen een nachtduik. Gisteren (zondag) heb ik het wrak ook overdag mogen aanschouwen. Het is werkelijk een prachtig wrak, door de diepte (30 meter) waarop het ligt, de kans op (aanzienlijke) stroming en de vaak lastige entry (te water gaan) is het een redelijk uitdagende en leuke duik.

De diepte is enerzijds leuk, maar het zorgt natuurlijk wel voor een korte nultijd (voor de niet-duikers; de tijd die op een bepaalde diepte door kan worden gebracht zonder dat tijdens de opstijging decompressiestops noodzakelijk zijn). Nina is inmiddels bezig met haar Nitrox Specialty. Maar duiken met verrijkte lucht (meer dan 21% zuurstof, waardoor minder stikstof wordt opgenomen waardoor je langer op de bepaalde diepte waar ik het net over had kunt doorbrengen) is hier op het eiland jammer- en raar genoeg nog niet echt ingeburgerd in de duikerij.

Gisteren vroeg een collega van Nina mij of dat ik het niet erg vond ook nog in mijn vrije tijd een duik te maken. Nou nee, als het een bijzondere duik is zoals een duik op de Superior dan vind ik dat geen probleem. Een dagje rust (vandaag), zeg maar een stikstofvrije dag, is trouwens ook wel verstandig…

Gisteren werden wij vergezeld door Barry B. Brown, of Triple B Man zoals Nina en ik hem noemen. Barry is in dienst van Dolphin Academy als fotograaf en werkt daarnaast ook free-lance, onder andere voor het Amerikaanse tijdschrift ‘Scuba Diver’. Verder waren een vriendin van Barry en Dirk Petersen, een van de onderzoekers van Secore (Sexual Coral Reproduction, van de Coral Spawning duiken zie www.secore.org) aanwezig.

Barry houdt op zijn website (www.coralreefphotos.com) een weblog bij en plaatst regelmatig foto’s genomen op en rond Curacao. Zeker het bekijken waard!

Tijdens de duik heeft Barry foto’s gemaakt. Ik ben zeer benieuwd, daar zijn apparatuur iets professioneler is dan die van mij… Ik hoop binnenkort zijn foto’s te kunnen zien!

Maar ter illustratie heb ik een paar van mijn foto’s reeds bijgevoegd. De meeste zijn zonder flits gefotografeerd, dit omdat ik hier geen diffuser heb.

Leroy

PS Na het publiceren van bovenstaand bericht kreeg ik vanmiddag nog een leuke verassing! Nina en ik zijn gecertificeerd als Research Divers. De brevettering is afkomstig van de opleidingsorganisatie TDI / SDI (Scuba Diving International). Dit is onze verdienste voor het assisteren van de onderzoekers van SECORE tijdens de Coral Spawning onderzoeks (nacht)duiken in augustus.

• 12 Oktober 2009 - 17:37

Mara Rhebok:

Geweldige ervaring hoor. Wij hebben ook de wrakduik gemaakt op otra-banda en weet nog dat ik total loss was niet van de duik maar van het er naar toe zwemmen met stroming. Ik kwam toen ook boven met bloedneus maar wat was het mooi.
    Wat een pracht ervaringen doen jullie op. Geniet ze.

• 12 Oktober 2009 - 20:31

Mara Rhebok:

Die murene woont er al lang die heb ik toen ook gezien. Eng beest daar ben ik echt bang van. Een vriend van ons heeft hem van zijn arm moeten snijden dat kreng laat nooit los als hij je vast heeft. Oppassen hoor.

• 12 Oktober 2009 - 20:33

Mara Rhebok:

De murene die zijn kop afgesneden is dat was natuurlijk niet de murene die in het wrak woont.
    Heb het een beetje raar geschreven. Dag

• 12 Oktober 2009 - 21:20

Johan Retel Helmrich:

Gefeliciteerd met het aparte certificaat. Ik kan me voorstellen dat een duikje in je vrije tijd toch gaaf kan zijn , vooral als dat je dit soort duiken maakt. Hoop dit ook eens aldaar te kunnen doen.
    Is het water er nog goed om in natpak te duiken?

Gr.
    Johan